Anmäl Dig till Åstol Runt – Real Open Water Aquathlon

15 Juli 2017

Är du ”elitsimmare” eller motionär? Det väljer du själv! Anledningen till att vi valt att dela upp på detta sätt, är att de lite snabbare simmarna skall kunna köra på utan ”att hindras” vid starten. Ni som har varit med och tävlat innan, vet att det kan bli lite trångt. För att minska frustrationen – i den mån det går – har vi därför valt detta upplägg. Även om löparbanan också är tämligen trång, så är det trängre i starten. Är du en mycket god simmare, men lite svagare löpare – rekommenderar vi ”Elit”.

Några nyheter inför 2017 års tävling är att det blir en ny bansträckning för löpningen som blir mer ”trail” och alla deltagare kommer få uppleva mer av det storslagna och för Åstol karakteristiska klipporna med utsikt ut över västerhavet. Det gör den nya sträckningen både vackrare och tuffare.

Det kommer inte bli någon sprintstafett i år då den enligt utvärderingar visade sig inte hålla måtten samt att den blev rörig i relation till den andra tävlingen som gick parallellt.

Om vindar och vågor överskrider de maxgränser vi har satt upp för att säkert kunna genomföra tävlingen så kommer alternativ bana att sättas upp enligt bifogad karta (Åstol Swimrun). Antal varv fastställes på morgonen tävlingsdagen.

Priset i år blir detsamma som föregående år. 480kr per deltagare. I år kan du även betala via välja Swish eller Visa kort. Betalning med Visa kostar 21 kr extra och Swish kostar 12kr.