Välkomna till Åstol – Öarnas Ö – den 14 juli, till ett Aquathlon av sällan skådat slag!

 Transport och nummerlappsutdelning

Västtrafiks färja går ifrån Rönnängs Brygga 10:35 och 11:45, och det tar cirka 20 minuter att gå de 1500 metrarna från parkeringen till färjelägret.

Färjan som går från ”Marstrandsidan” går från ett ställe som heter Rökan och denna avgår 10:30 och åker tillbaka kl 16:40.

Parkering på Tjörn sker vid Stansvik och Rönnängs Ishall, vilket ligger cirka 20 minuters promenad från Rönnängs Brygga. Parkeringsmöjligheterna vid Rökan är mycket bra och ligger närmare färjeläget.

Fler avgångar finns att hitta på västtrafiks hemsida, men avgången 11:45 är att rekommendera om Ni skall hinna hämta era nummerlappar i tid – vilket är SENAST 12:30. Funktionärer kommer att finnas på plats för att visa vägen till nummerlappsutdelningen, vilken sker i hamnområdet.

Efter nummervästutddelingen förbereder Ni era ”löpartillbehör” vid växlingsområdet. Starten kommer att ske i hamninloppet, vilket kommer vara avstängt ett par minuter innan och efter start. En liten ”fålla” kommer att finnas för er som vill ”värmsimma”.

13:00 kör vi en viktig ”Briefing”, och då bör deltagare vara redo och ombytta.
Starten går 13:30 och då bör Ni tävlande vara i vattnet. Tidtagning kommer att ske med chip. Eftersom starten går i vattnet, så kommer dock tidtagningen att börja samtidigt för alla.

Omklädning och dusch

För omklädning och dusch hänvisar vi till gästhamnens faciliteter, vilka Ni hittar vid Åstols hamn i den mån det finns plats.

Värdeförvaring

Vid nummerlappsutdelningen erhåller Ni en numrerad påse, i vilken Ni kan lämna in värdesaker om så önskas. Påsen återlämnas vid uppvisande av matchande nummerlapp efter loppet.

Regler

Simfötter, simhandskar eller liknande tillbehör/hjälpmedel är inte tillåtet. Vid simningen håller de simmande sig nära de stora markeringsbojarna.

Simningen kommer att ske motsols runt ön. Vid stark vind (>10m/s) så kommer en alternativ bana markeras upp och ju mer det blåser, ju kortare kommer simsträckan att bli.

Löpningen sker 3 varv motsols runt ön och vid varje varv kommer ni att få ett armband för att hålla koll på hur många varv ni sprungit. Löparna kommer att passera ”målmattan” 4 gånger.

Målmattan som även kommer att registrera mellantider passeras vid ca 150m, 2400m, 4650m och slutligen efter 7900m Sista varvet, när löparna har 3 armband så viker man efter målmattan av mot vänster in i ”målfållan”.

Är det någonting vi har missat, eller om Ni har andra funderingar så kontakta oss via mail eller på telefon (Johan: 0732-484057)

Slutligen vill vi önska Er ett roligt lopp och en trevlig upplevelse på Åstol. Eftersom det är blott andra året som Åstol Runt arrangeras ser vi gärna att Ni efter loppet återkommer med feedback om vad som var bra och vad som kan förbättras, för att vi skall kunna förbättra och tillhandahålla en så bra och smidig service till Er tävlande som möjligt.